سه شهرخوزستان به عنوان مناطق ملی صنایع دستی کشور انتخاب شدند

به گزارش مجله سرگرمی، معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی کشور گفت: سه شهر دزفول، شوشتر و اهواز به زودی شهر ملی صنایع دستی در کشور می شوند.

سه شهرخوزستان به عنوان مناطق ملی صنایع دستی کشور انتخاب شدند

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایرنا پویا محمودیان معاون صنایع دستی در آیین گشایش چهاردهمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی و دومین نمایشگاه ملی اقوام در اهواز با اشاره به انتخاب چند شهر خوزستان به عنوان شهر ملی در حوزه صنایع دستی ادامه داد: به شرط تکمیل پرونده ثبت احرامی بافی شوشتر، کپو بافی و خراطی دزفول و مینای صبی اهواز آنها را در لیست شهرهای ملی صنایع دستی کشور قرار می دهیم.

او گفت: خوزستان استانی استراتژیک در حوزه صنایع دستی و هنرهای دستی به شمار می رود لذا در قبال آن مسئولیت زیادی احساس می کنیم و برنامه ریزی های زیادی برای ارتقای صنایع دستی و هنرهای دستی استان در دست اقدام داریم.

معاون صنایع دستی کشور با اشاره به بازارچه های نوروزی بیان نمود: یکی از جالبترین و درخور توجه ترین اتفاقات بهار سال جاری را بازارچه های نوروزی خوزستان رقم زدند در حالی که فروش کل بازارچه های کشور در سال 97 نسبت به سال گذشته رشد 49 درصدی را داشتند اما بازارچه های نوروزی خوزستان به تنهایی شاهد رشد 435 درصدی در حوزه فروش بودند.

او ادامه داد: خوزستان در حوزه فروش بازارچه های نوروزی رتبه نخست کل کشور را به خود اختصاص داد که این رشد نشان می دهد خوزستان توانمندی های بسیاری دارد و گنجینه های درخور توجه و هنرمندان قابل اعتنایی دارد که هر کدام سرمایه های بی نظیری هستند.

محمودیان بیان نمود: خوزستان جزو معدود استانهایی است که نمایشگاه ها و بازارچه های صنایع دستی آن با اقبال خوبی در حوزه فروش رو به رو هستند درحالی که این اتفاق در استان های دیگر کمتر رخ می دهد.

او با تاکید بر در نظر دریافت برنامه ریزی های مختلفی خاص استان خوزستان بیان نمود: به زودی خبرهای خوبی از این حوزه به مردم خوزستان خواهد رسید.

معاون صنایع دستی کشور گفت: امیدوام در سفر آینده شاهد گشایش خانه ایرانی که با صنایع دستی استان خوزستان طراحی می گردد باشیم این خانه می تواند قابلیت های بی حد و اندازه استان را به رخ همگان بکشد.

او ادامه داد: سال جاری در حوزه ارتقای صادرات و حضور هنرمندان در نمایشگاه های خارجی خوب عمل شده و تقریبا اکثر هنرمندان و صنعتگران استان در این نمایشگاه ها شرکت کردند لذا امیدواریم با برنامه ریزی های پیش رو بتوانیم صادرات صنایع دستی و حضور صنعتگران در نمایشگاه های صنایع دستی خارج از کشور را پیش از پیش داشته باشیم.

محمودیان ادامه داد: رایزنی های بسیاری با منطقه آزاد اروند در رابطه با صنایع دستی صورت گرفته است و اتفاقات خوبی در راستای ایجاد مرکز و بازارجه صنایع دستی در ماهشهر را خواهیم داشت.

او از گشایش اولین بازارچه دائمی صنایع دستی در استان خوزستان در آینده نه چندان دور اطلاع داد و خاطرنشان کرد: ثبت جغرافیایی مینای صبی در آخرین مراجل واقع شده است.

معاون صنایع دستی کشور گفت: پس از پیگیری نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان در رابطه با ثبت پوشاک سنتی مردم خوزستان و طرح این موضوع در چهاردهمین شورای فنی صنایع دستی کشور، لباس مردم عرب این استان، از منظر اصالت، هویت، مواد و مصالح اولیه آن، تکنیک و روش های فراوری آن و طرح و نقوش سنتی آن مورد برسی نهاده شد.

او اضافه کرد: در نهایت صدور مجوز برای پوشاک سنتی مردم عرب بلامانع اعلام شد و کدهای تخصصی آن به زودی اعلام می گردد.

کمبود امکانات زیرساختی هویت صنایع دستی را به نابودی می کشاند

استاندار خوزستان با اشاره به انواع صنایع دستی در خوزستان بیان نمود: اگر توجه و اقدامات زیرساختی در حوزه صنایع دستی ایجاد نگردد این هنر و هویت ممکن است رو به نابودی برود.

غلامرضا شریعتی در آیین گشایش چهاردهمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی و دومین جشنواره ملی اقوام میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را لازم و ملزوم یکدیگر دانست و بیان نمود: توجه به بازارهای صنایع دستی و نمایشگاه ها بستر تبادل داشته ها و تقویت صنایع دستی را فراهم می آورد.

او اضافه کرد: گسترش فعالیت صنایع دستی می تواند حفظ هویت و ایجاد فرصت برای نسل جوان را به دنبال داشته است لذا صنایع دستی استان خوزستان به عنوان سرمایه های مناطق مختلفی باید نسل به نسل منتقل و حفظ گردد.

استاندار خوزستان صنایع دستی را نوعی از صنایع کوچک برشمرد و گفت: یکی از اشکالات این است که از صنایع کوچک به خاطر صنایع بزرگ دست بکشیم در حالی که صنایع کوچک اشتغالزایی فراگیر و توزیع ثروت را به دنبال دارند اگر به سمت صنایع کوچک حرکت نکنیم از توسعه باز می مانیم و از عدالت دور می شویم.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان نیز بیان نمود: استان خوزستان از تنوع غذا، پوشاک و محصولات کشاورزی بسیاری برخوردار است که می توان از این ظرفیت ها برای تقویت صنایع دستی این استان بیشتر بهره مند شد.

سید حکمت موسوی ادامه داد: استان خوزستان صندلی خوبی در حوزه صنایع دستی دارد.

او اضافه کرد: صنایع دستی تاثیر مستقیمی در تجارت، صادرات، ارزآوری و اشتغالزایی دارد که می تواند در این حوزه ها صندلی خودش را به خوبی در کشور پیدا کند. ضرورت دارد با همکاری بین بخش خصوصی، فعالان گردشگری، بخش دولتی و دوستداران میراث فرهنگی بتوانیم صندلی خوزستان را به آنجایی که باید در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برسانیم.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان با اشاره به ظرفیت های استان خوزستان در حوزه های مختلف بیان نمود: راه های دسترسی هوای، زمینی، دریایی، ریلی و همچنین همگرایی با کشورهای حوزه خلیج فارس و همسایگی با کشور عراق به عنوان کشوری که دارای تقریب قومیتی و زبانی با استان خوزستان است فرصتی مهم به شمار می رود.

او وجود سه اثر ثبت جهانی و مطرح نمودن این آثار به عنوان یک مثلث طلایی در خوزستان گفت: در کنار مردم می توانیم خوزستان را به صندلی واقعی خودش نزدیک کنیم.

موسوی سرمایه گذاری در حوزه صنایع دستی را عاملی برای اشتغال زایی و حمایت از خانوارهای کم درآمد مطرح نمود و گفت: صنعتگران اکثرا از قشر ضعیف و سرپرست زنان خانوار هستند که با کمترین توان اقتصادی وارد این حوزه شده اند.

در انتها از عبدالرحیم فروتن، خراط، زینت ظهیرنیا، کپوباف، محترم خسروی، چوقا باف به عنوان صنعتگر دارای نشان یونسکو و همچنین از غلامحسین کرمی، مراد رکابی، زهرا آذرخش، مُنده قنداق ساز، فاطمه نوری، مهدی آخی و خانواده مرحوم روغنیان به عنوان صنعتگران پیشکسوت استان خوزستان تقدیر به عمل آمد.

چهاردهمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی و دومین جشنواره ملی اقوام از یکم تا چهارم اسفند ماه 97 در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی خوزستان برپا شد.

mastanehtoline.ir: مجله مستانه، وبگاه گفتگو و انجمن بحث و تبادل نظر

kulu.ir: کولو: مجله جاذبه های گردشگری ایران

cicagraphic.ir: مجله گرافیک | همه چیز درباره طراحی بصری و گرافیکی

منبع: میراث آریا
انتشار: 7 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 7 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 38827

به "سه شهرخوزستان به عنوان مناطق ملی صنایع دستی کشور انتخاب شدند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سه شهرخوزستان به عنوان مناطق ملی صنایع دستی کشور انتخاب شدند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید